• Inovativni proizvodi i oprema.

  • Jednostavnije i jeftinije renoviranje.

  • Claus-sada je moguće.

Ponuda Opreme

Ostakljenja SICUTHERM

Ostakljenje koje se sastoji od vanjskog kaljenog stakla od 4 mm, zračnog prostora od 16 mm ispunjenog sa plinom argonom i sigurnosnim unutarnjim slojevitim staklom od 16 mm ispunjenim sa plinom argonom.Ug = 1.1W/(m2K) – Tl = 78% - Rw =35dB+/-2 - g=60% Uw = 1.4 W/(m2K).Uw = 1.8 W/(m2K).

Ostakljenja PROTECTION

Ostakljenje koje se sastoji od vanjskog kaljenog stakla od 4 mm, zračnog prostora od 18 mm ispunjenog sa plinom argonom i unutarnjeg nisko energetskog stakla debljine 4 mm. Ug=1.1W/(m2K) – Tl=77% - Rw=30dB+/-2 - g=58% Uw = 1.4 W/(m2K). Vrijednost je važeća za Style-DAB-C

Ostakljenja STANDARD

Osnovno izolacijsko ostakljenje koje se sastoji od dva stakla debljine 4 mm i zračnog prostora od 18 mm obrađenog dehidriranim solima. *Za upotrebu u prostorijama sa prikladnim pokrovom ili koje nisu dostupne. Ug=2.8W/(m2K) – Tl=81% - Rw=30dB+/-2 - g=77%

Opšavi

Svi prozori Style moraju imati opšav za ispravnu ugradnju i regulator odlijeva oborinske vode. Opšavi se isporučuju posebno, osim modela Style PLUS kod kojeg se isporučuje već ugrađen. Izrađeni su od aluminija sive antracit boje RAL 7022 i, po narudžbi, od bakra, i mogu se ugraditi na bilo kojoj vrsti pokrova.

Roleta

Vanjska roleta izrađena je za pružanje visokog stupnja zaštite prostorijama u potkrovlju. U jednom proizvodu tvrtka Claus je uspjela spojiti višestruke osobine praktičnosti i funkcionalnosti.Platno se sastoji od aluminijskih profila ispunjenim ekološkim poliuretanom, štiti od topline tijekom ljeta, a tokom zime sprječava gubitak topline, smanjujući potrošnju energije za hlađenje ili grijanje prostorija. Jamči zatamnjenje stoga daje potpunu privatnost.

Komarnik

Komarnik predstavlja gotovo obaveznu soluciju za ugodnije prebivanje u potkrovlju ljeti jer sprječava ulazak insekata,držeći prozor otvorenim za prozračivanje prostorija. Kutija i bočne vodilice od aluminija obojenog bijelom praškastom bojom. Platno je izrađeno od mreže staklenog platna prekrivenog PVC-om. Ugrađuje se na okvir gotovog unutarnjeg otvora.Za naručivanje komarnika potrebno je stoga uzeti mjere širine i visine.

Unutarnja sjenila

Smanjuje svjetlost unutar prostorije i upotpunjuje opremljenost prostorije. Platno prolazi unutar vodilica izbjegavajući prolaz svjetlosti. Jednostavno se ugrađuje zahvaljujući držačima ugrađenim na bočnim dijelovima kutije. Dostupno sa ručnim ili električnim upravljanjem.Za upravljanje sjenilom sa električnim upravljanjem upotrebljava se jedna od kontrolnih jedinica za upravljanje Claus ili sučelje AL2SW

Vanjske tende

Vanjska tenda za zatamnjenje je iznimno učinkovita za smanjenje zagrijavanja prozorskog stakla stoga smanjuje prolaz vrućine u prostoriju jer odbija 90% sunčevih zraka i štiti od prijevremenog zastarenja tkanine unutarnjih sjenila. Izrađena sa platnom od staklenog platna i PVC-a brončane boje, ne mijenja se pod utjecajem vremenskih promjena, kutija je tamno smeđe boje. Nakon ugradnje slijedi pokrete prozorskog stakla bez sprječavanja okretanja prozora, u svakom slučaju je moguće otkačiti platno od držača i vratiti ga unutar kutije.

Obrubi

DOSTUPNO U VERZIJAMA:

Pocinčani - crijep/valoviti crijep

Tamno smeđe boje - crijep/valoviti crijep

Bakreni - crijep/valoviti crijep

Inovativni proizvodi zamišljeni za prostorije gdje je
izvođenje građevinskih radova teško i suvišno.